Guitar Hero: World Tour - vurdering i flere deler

Posted by Alex on Monday 24 November 2008


Som dere kanskje ikke vet, er jeg en ganske habil Guitar Hero-spiller, og har vært med serien siden Guitar Hero II kom ut på 360. Etter å ha knotet meg opp til høyeste vanskelighetsgrad (etter mye blod, svetter, tårer og banning), og rundet spillet begynte jeg å spille for å få mer og mer poeng på sangene, og så kom Guitar Hero 3 ut. Da begynte jeg å spille i ukentlige turneringer på Storås utested med stort hell, og begynte også å spille kompetetivt på Scorehero for å klatre litt på rankingen der (resultatet ser du her, trykk på de forskjellige spillene for å se scores dersom de finnes).

Så kom Rock Band omsider til Norge, som jeg har spilt en del nå (riktignok med sterkt svekket konkurranseinnstinkt) med fokus på gitar og trommer (vokal har jeg hoppet glatt over, da det bare er flaut), med mindre tanke på konkurranse og egentlig mest for moro.

Nå har Guitar Hero: World Tour funnet veien til butikkene, og jeg handlet det inn på utgivelsesdato, for å ha et spill å kose meg med en stund fremover. Hadde det vært en helt vanlig utgivelse, så hadde jeg ikke orket å skrive noe særlig om det, da konseptet er velkjent for de fleste, og på mange måter er det egentlig bare låttitler og spillmotoren som er interessant å ta for seg. Men Guitar Hero-franchisen har nå fulgt etter Rock Band og laget et bandspill. En del mener det er med varierende hell. De har også lagt med funksjonen GH Tunes, som lar deg lage dine egne låter i spillet (dog uten vokal), som høres meget, meget spennende ut. Alle versjonene har den samme funksjonaliteten, bortsett fra PS2-versjonen, som ikke støtter nedlastbare sanger, og heller ikke lar deg laste opp dine egne sanger. Du kan selvsagt fortsatt lage dine egne låter.

Spillet kan kjøpes med alle instrumentene, eller enkeltbundles. Dersom du allerede har brukt noen lapper på Rock Band, så kan du også bruke instrumentene derfra, bortsett fra på Wii, hvor Rock Band-instrumentene ikke er kompatible med World Tour. Jeg har også hørt snakk om at trommene fra Rock Band 2 ikke er kompatible med World Tour på PS3, men så vidt jeg vet, så jobbes det med dette, så det blir fikset. Wikipedia sier også at instrumentene fra World Tour ikke er kompatible med Rock Band 1 og 2 på PS3, men det blir jobbet med. I og med at jeg allerede har kjøpt inn Rock Band og i tillegg er strålende fornøyd med gitaren fra Guitar Hero II, vil jeg ikke bruke penger på nye instrumenter, så de vil følgelig ikke bli vurdert.

Det jeg vil gjøre i denne “føljetongen”, er å ta for meg hvert enkelt av elementene (gitar, bass, trommer, vokal, band og GH-tunes) etterhvert som jeg blir ferdig med dem eller føler at jeg har spilt nok til å vurdere dem, og rett og slett si hva jeg synes om det, og hvordan det funker. I og med at jeg primært er en gitarspiller, er det gitardelen som kommer først ut, så snart jeg er ferdig med den. Konkurranseinnstinktet har til en viss grad blitt vekket igjen, og du kan følge min ferd gjennom karrieremodusen og opp rankingstigen her.

Scorehero er forøvrig en ypperlig side ikke bare for de konkurranseorienterte, men også for dere som kanskje sliter litt med å komme gjennom en låt, lurer på hvordan dere skal hente ut de siste poengene dere trenger for å få fem stjerner eller hvordan dere skal få til det litt kinkige partiet i en låt. Da er det mye informasjon å hente og hjelp å få på forumet.

Så følg med etterhvert, så finner dere kanskje ut om Word Tour er noe å satse på for dere, enten dere er nye til serien eller gamle veteraner (da bruker dere kanskje ikke Audioslaven til å bestemme et eventuelt kjøp, men det får så være). Hvis jeg får tid, så kommer det kanskje en liten sammenligning mellom Rock Band 2 og World Tour i anstendig tid.

Alex

Edit: Ingar tipset meg nettopp i kommentarfeltet om at det nå har kommet en patch til Rock Band 2 som fikser trommeproblemet. Nå er det bare å oppdatere spillet, så kan du tromme i vei. Les mer her.

3 Comments for 'Guitar Hero: World Tour - vurdering i flere deler'

 1.  
  November 25, 2008 | 9:44 am
   

  Jeg har aldri latt meg fascinere noe særlig av Guitar Hero/Rock Band, for å være helt ærlig. Joda, jeg kan se at det sikkert er moro. Det er bare at for meg som musiker blir det litt merkelig å skulle lære seg å bli überflink på å spille en plastikkgitar fremfor en skikkelig gitar.

  Men som sagt: Jeg kan se moroa i det, så jeg skal ikke begynne å disse de som liker konseptet. Det ville blitt som at en ballettdanser begynner å mobbe meg fordi jeg synes det er moro å ta en runde med Dance Dance Revolution på arkade i ny og ne.

 2.  
  November 25, 2008 | 9:50 am
   

  Leste forresten nettopp på Kotaku at trommeproblemet til PS3 er løst, og at brukerne av PS3 ber laste ned versjon 1.01 fra idag av. Se her.

 3.  
  Alex
  November 25, 2008 | 12:24 pm
   

  @Ingar T. Hauge

  Jeg tror mange, spesielt ofte musikere, kanskje oppfatter Guitar Hero og Rock Band som “simulatorer,”
  noe spillene definitivt ikke er. Det nærmeste en kommer simulatorer i disse spillene, er syngingen og trommingen, hvor begge, til en viss grad, er overførbare til et virkelig instrument. Men kjernen av gitarspillingen er at det er rytmisk, horisontal whack-a-mole. Men selvsagt, hvis en hadde viet like mye tid til en skikkelig instrument som man gjør til Guitar Hero/Rock Band, så kunne man kanskje ha lært seg å spille.

  Takk for den manglende linken, forresten :-) Jeg har nå oppdatert posten.

Legg igjen en kommentar

(Må fylles ut)

(Må fylles ut)