Stine anbefaler julefilm: Tre Nøtter Til Askepott

Posted by Stine on Friday 19 December 2008


Altså, det hadde jo vært helt tullete av meg å ikke ta med denne filmen når jeg først skal anbefale julefilmer. Dette ER jo Julefilmen. Jeg har et latterlig nært forhold til Tre Nøtter Til Askepott, og det har jeg hatt så lenge jeg kan huske. Hver juleaftenmorgen i ellevetiden, kravler jeg opp i nærmeste sofa/lenestol, drar over meg et pledd, uansett hvor varmt det er i rommet og forlanger å få servert lefse, et stort glass melk og en flaske julebrus.

Enkelte år er jeg så heldig at jeg har noen ved siden av meg. Det er hovedsaklig kaosdama fra Embrace Chaos som har vært ved min høyre hånd hvert år det siste tiåret og som en følge av det kan vi knapt møtes uten at vi roper “Popelku!”.

Jeg husker jeg var hodestups forelsket i prinsen (hvem var ikke det?). Da jeg var mindre, brukte jeg å drømme meg bort. Jeg gikk inn i rollen som undertrykte Askepott med de små føttene som til slutt vant prinsen og fikk sin hevn. Også husket jeg at prinsen er ca. tredve år eldre enn meg, også ble jeg skuffet.

Jeg føler ikke jeg har fått godt nok fram mitt sykelige avhengighetsforhold til Tre Nøtter Til Askepott. Jeg gjorde et forsøk tre avsnitt opp, men jeg må prøve en gang til. Jeg er så avhengig av denne filmen at med en gang jeg finner en glassboks som har riktig størrelse, skal jeg montere den inni, henge en minihammer på utsiden og skrive “In case of emergency - break the glass” på med store røde, dramatiske bokstaver. Det skal være en del av juledekorasjonene. Man vet jo liksom aldri om verden går under en dag og NRK bestemmer seg for å ofre julesendingene til fordel for uavbrutt nyhetssendinger. Det kan skje! Det gjelder å være forberedt.

Nå har jeg sagt utrolig lite om handlingen. Jeg har heller ikke nevnt dubbingen med et eneste ord. Dette på grunn av at alle har hørt om denne filmen. De aller fleste har sett den minst en gang (ihvertfall kvinnfolket) og det er derfor liten vits for meg å utbrodere handlingen videre.

Poenget mitt er; en mer julete julefilm, skal du lete uhorvelig langt etter, for min del. Og det året jeg av en eller annen grunn ikke får det med meg, kommer du nok til å høre meg over store deler av Norge. Og en liten del av Sverige.

Denne videoen får dere ikke lov til å se før på julaften:

4 Comments for 'Stine anbefaler julefilm: Tre Nøtter Til Askepott'

 1.  
  December 19, 2008 | 10:08 am
   

  Igår på juleavslutningen stilte jeg og to andre i bandet mitt opp i stilongs/tights, parykker og fæle skjorter, for så å synge Kdepak ty ptácku hnízno más fra selvsamme film. Stemningen var til å ta og føle på, og for å sitere Borat: Great success!

 2.  
  Stine
  December 20, 2008 | 1:35 am
   

  Haha, fantastisk!:-D

 3.  
  Geir Jenssen
  January 8, 2009 | 10:29 am
   

  Jeg siter her og skriver et brev, jeg tiser nessten på meg.

 4.  
  December 24, 2009 | 4:34 pm
   

  Her er en kortversjon av Tre nøtter til Askepott, fritt etter hukommelsen: http://vimeo.com/8359641

Legg igjen en kommentar

(Må fylles ut)

(Må fylles ut)