Audioslaven » Beklager de få oppdateringene/bokanmeldelse
Beklager de få oppdateringene/bokanmeldelse

Posted by Alex on Sunday 25 January 2009


Det har vært litt dårlig med oppdateringer fra oss nå i det siste. For min del kommer det av at jeg leser mye mer enn jeg skriver, og for å finne ut hvorfor Stine ikke skriver, må dere nesten spørre henne. Jeg vil anta at hun greier å forklare det på en langt vittigere og mer nøyaktig måte enn meg.

Men jeg har ikke bare lest faglitteratur. For et par uker siden nevnte jeg at jeg hadde skaffet en bok, The Lees of Laughter’s End. Denne har jeg innimellom alt stresset faktisk fått lest ferdig, så her følger en slags anmeldelse:

Steven Erikson er kanskje for de fleste kjent for Malazan-serien sin, en fantasy-serie hvis omfang kanskje måles mer nøyaktig i vekt enn i sidetall. Men han har også en annen liten serie på si, satt i det samme universet, bare mye kortere. The Lees of Laughter’s End er handlingsmessig sett den midterste boken i trilogien om Bauchelain og Korbal Broach, men ugivelsesmessig sett den siste. Det er uansett irrelevant, da de tre bøkene visstnok skal kunne leses uavhengig av hverandre.

Jeg hadde ikke lest noen av bøkene før, så jeg visste ikke helt hva jeg skulle forvente. Bøkene omhandler, som sagt Bauchelain og Korbal Broach, i dette tilfellet deres båtreise sammen med tjeneren Emancipoor Reese, som selvsagt blir til en noe uvanlig tur.

Persongalleriet i boka er lite, boka er kort, men den er vel verdt tiden det tar å lese den. Steven Erikson er ikke bare en uhyre dyktig forfatter, han er også en god humorist. De av dere som har lest Midnight Tides, vil kanskje kjenne igjen humoren fra samtalene mellom Bugg og Tehol. Det er ikke ofte jeg ler høylytt av en bok, men jeg gjorde faktisk det opp til flere ganger her.

Aberet er at både denne og de andre Bauchelain og Korbal Broach-bøkene er litt vanskelig å få tak i. I tillegg er dessverre prisen litt stiv, da de ikke er ute i paperback enda. The Lees of Laughter’s End er også en kort bok, for de av dere som bryr dere om lengden. Så om dere ikke har skjønt det enda, er konklusjonen som følger: Hvis du får muligheten ta en kikk på boka. Hvis du liker Erikson fra før, er du omtrent garantert en god opplevelse. Det skal forøvrig være en omnibusutgave ute med alle tre bøkene i ett, så den kan kanskje være noe å satse på.

Jeg skal prøve å være litt flittigere med skrivingen i løpet av uka, så hvis alt går etter planen, skriver jeg kanskje noen ord om Stephen Kings Duma Key (som er bedre enn forventet), og mange ord om Final Fantasy Tactics: The War of the Lions, som jeg er ferdig med ganske snart.

Alex

Ingen har kommentert dette innlegget ennå.

Legg igjen en kommentar

(Må fylles ut)

(Må fylles ut)