Arbeidsledig?

Posted by Stine on Wednesday 9 September 2009


Hvis du er som meg og besøker svigermor i Bergen på ubestemt tid fordi du er arbeidsledig og ikke har liten sjanse for å skaffe deg relevant jobb i nærmeste framtid på grunn av at det er to hele stillinger ledig på landsbasis og dermed heller håper på at samboeren skal få seg jobb på Haukeland sykehus så det kan komme litt penger inn i kassa igjen så du slipper å bo permanent hjemme hos svigermor, har jeg underholdningen for deg.

Alex har i den siste tiden vært spikret foran PCen. Årsaken til dette er at han har oppdaget kongregate.com, en spillside som ikke er direkte ny, men allikevel uoppdaget av oss fram til for et par uker siden (ok, han oppdaget den for et år siden og glemte den fullstendig).

På Kongregate finner du hundre tusen millioner spill fra forskjellige utviklere i alle mulige sjangre. Alt fra enkle spill for hvermansen til vanskelige spill jeg bare gløtter bort på før jeg finner noe annet. Du har mulighet til å registrere deg for å samle såkalte badges du får poeng for og som gjør at du går opp i level. Perfekt for en achievementhore som Alex, altså.

Pop!

Noe av det første jeg spilte var Bloons Tower Defense 3, en spin-off av det mer kjente Bloons. Her skyter apekatter ballonger med kanon. For deg som ikke er kjent med tower defense-spill er det spill som har en bane der det kommer fiender traskende også må du sette ut våpen her og der langs banen, gjerne på en lur plass, for å drepe alle fiendene før de kommer seg til den andre siden og kverker deg.

Enkelt nok.

I teorien.

Shiny!

Etter en liten stund anbefalte Alex at jeg heller spilte Gem Craft. Hvorfor? “Fordi edelsteder er shiny”. Shiny ting er min kryptonitt.

I Gem Craft skal du bruke edelstener som skyter kuler mot rare kryp. Edelstenene kan kombineres til bedre edelstener som er mye mer badass (et tips er å kombinere de gode edelstenene med maange sugne edelstener, da får du superduper firing speed, og det vil du ha, tro meg). Er du skikkelig flink, kommer det opp hemmelige brett. Og du får et badge. Mmm, badge.

Handlebars!

Hvis du heller liker adventure-spill, kan du gi helten Reemus en sjanse. Reemus og den lilla skapningen Liam er skadedyrbekjempere og tråkker rundt og havner i trøbbel. Det er et riktig så fornøyelig pek-og-klikk-spill med litt humor som ikke er så vanskelig at jeg blir sint.

Fysisk vondt å spille

Eller hvis du ikke har et hjerte, kan du spille Seppukuties. See you in hell.

2 Comments for 'Arbeidsledig?'

 1.  
  Kristoffer W
  September 16, 2009 | 10:31 am
   

  Hej! Konge side dere har. Oppdaga den først nå. Kongregate og armorgames.com har stjålet noen timer/dager av livet mitt over de to siste årene må jeg vel innrømme. Kult A har fått seg jobb i Bergen. Kommer plutselig å besøker dere = )

 2.  
  Stine
  September 18, 2009 | 6:47 pm
   

  Du er hjertelig velkommen! Jeg stiller med nachos. :-)
  Jeg ble nettopp ferdig med dette spillet og jeg holdt på å bli tullete. Prøv det hvis du ikke allerede har gjort det.

Legg igjen en kommentar

(Må fylles ut)

(Må fylles ut)